Στις Φυγές, που βρίσκονται βορειοανατολικά του χωριού, η κατοίκιση συνεχίζεται ως και τη μεσαιωνική περίοδο. Στη θέση σήμερα διακρίνονται τα ερείπια ενός υδραγωγείου της ρωμαικής περιόδου και τα υπολείμματα ενός μεσαιωνικού πύργου.

Αξίζει κανείς να επισκεφθεί, κοντά στο χωριό, το μικρό σπήλαιο του Κούρου.τη θέση Αγία Καλλιόπη, ανατολικά του χωριού, εντοπίστηκε ένας εκτεταμένος νεολιθικός οικισμός, που χρονολογείται αρχαιότερη και νεότερη νεολιθική περίοδο.

Στην Τριάδα έζησε ο μεγάλος οπλαρχηγός της επανάστασης του 1821 Νικόλαος Κριεζώτης, το αρχοντικό του οποίου σώζεται μέχρι σήμερα αποτελώντας το βασικό φόντο του τοπίου, που δημιουργεί η πανέμορφη πευκόφυτη πλατεία του χωριού. Το σπίτι του Κριεζώτη κατεστράφη το 1981 από φωτιά. Σήμερα βρίσκεται σε στάδιο επανόρθωσης των ζημιών και αναπαλαίωσης. Μέσα στο κτήμα Κριεζώτη η ανασκαφική σκαπάνη έφερε στο φως ερείπια ενός παλαιοχριστιανικού οικοδομικού συνόλου το οποίο πολλοί ερμηνεύουν ως βασιλική. Σε δεύτερη φάση πάνω στο προηγούμενο κτίριο ανοικοδομήθηκε μικρός ορθογώνιος ναίσλος. Η εκκλησία, που ήταν αφιερωμένη στην Αγία Τριάδα, ίσως έδωσε και το όνομά της στο χωριό. Κοντά στα ερείπια της Αγίας Τριάδας βρίσκεται και ο σταυρεπίστεγος μετά τρούλου ναός της Αγίας Καλλιόπης.
 

Κατασκευή Ιστοσελίδας : Γιουρούκος Βλάσσης
Αναπληρωτής Μειωμένου Ωραρίου (ΠΕ19)