Ένα παραμύθι σε συνεπαίρνει...

 

Κάθε βιβλίο, κάθε παραμύθι είναι μια πρόσκληση σε έναν μαγικό, ολοκαίνουριο κόσμο. Έναν κόσμο γεμάτο φανταστικούς μικρούς  ήρωες, ικανούς να δημιουργήσουν τόσο ζωντανές εικόνες και με τις περιπέτειές τους να εξιτάρουν το πνεύμα και την ψυχή μας!

Διαβάζοντάς το, ξετυλίγεται μπροστά μας λέξη λέξη, σελίδα σελίδα, μια νέα εμπειρία που μας συνεπαίρνει και μας γεμίζει με νέες ιδέες, διδάγματα, συναισθήματα και γνώσεις. Κι όταν φτάσουμε στο τέλος της ιστορίας, νιώθουμε τόσο γεμάτοι, και φρέσκοι στο μυαλό και στην ψυχή!

Οι ήρωες, έγιναν οι νέοι φίλοι μας, μοιραστήκαμε κάθε αγωνία, γκάφα ή ηρωισμό τους, δεν μείναμε στιγμή μόνοι, και θα συνεχίσουν να ζουν μέσα μας, για πολλά πολλά χρόνια. Άλλωστε, όλοι μας δεν έχουμε ολοζώντανη μια μικρή φιγούρα του αγαπημένου μας παραμυθιού χαραγμένη μέσα μας, να μας ακολουθεί όσα χρόνια κι αν περάσουν;

 

 

The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore» είναι μια ταινία μικρού μήκους τou κινηματογραφικoύ στoύντιο Moonbot. Εμπνευσμένο από τον τυφώνα Katrina, τoν Buster Keaton και τον βουβό κινηματογράφο, τον μάγο του Oz αλλά και από αγάπη για τις ωραίες ιστορίες, η ταινία εξιστορεί το τι συνέβη στον ήρωα Morris Lessmore που μετά την επέλαση ενός τυφώνα βρίσκεται σε έναν φανταστικό κόσμο όπου τα βιβλία έχουν ζωντανέψει και συμπαρατέκονται στους ανθρώπους. Έτσι, η ταινία παρουσιάζει με χιουμοριστικό τρόπο την ευεργετική προσφορά των βιβλίων και το πώς επηρεάζονται οι άνθρωποι από τα αναγνώσματα που τους συνεπαίρνουν.)